Zakończyły się prace przy wymianie nawierzchni na wrocławskim Rynku. - Szpilkostrada to rozwiązanie, które przysłuży się zarówno osobom niepełnosprawnym, jak i rodzinom z dziećmi czy kobietom w szpilkach - cieszy się Bartłomiej Skrzyński, Rzecznik...
Tradycyjne pączki, naturalnie wyrabiane lody, własnoręcznie oprawiane obrazy - to tylko niektóre z wielu produktów, które można dostać na wrocławskim Nadodrzu. Zapomniane zawody przeżywają drugą młodość.
?Czym jest moje miejsce, co sprawia, że staje się moje i gdzie są jego granice? - na te pytania Ani Zur próbowała odpowiedzieć w performansie, który w środowy wieczór można było zobaczyć w ramach programu Ukrajins'kyj Zriz.
Dawne budynki Dolnośląskiego Szpitala Specjalistycznego im. Marciniaka opustoszały ostatniego dnia sierpnia 2015 r. W ciągu niemal jednej doby zniknął z nich sprzęt, dokumentacja, meble, pracownicy i pacjenci. Jak dziś wyglądają opuszczone wnętrza?...
Kwiecień w Browarze Stu Mostów jest Miesiącem Stoutu - co czwartek możemy tu spróbować nowego smaku tego gatunku piwa. Wypuszczane jest ono w ilościach limitowanych.
W Polsce głośno ostatnio o cudzie eucharystycznym z Legnicy, gdzie na hostii pojawić się miało ludzki ciało. Przypominamy kilka innych historii.
- W Polsce każda sytuacja związana z piciem od razu kojarzy się z pijaństwem. Nonsensem jest zamykanie Wyspy właśnie wtedy, kiedy została przywrócona mieszkańcom. Po to też postawiono kładkę, która prowadzi na Wyspę Piasek. W Niemczech, w Austrii...
- W mej sztuce nie ma nic szczególnego, prócz tego, że urodziłem się bez rąk - mówi Mariusz Kędzierski, dwudziestoczterolatek z Jaworzyny Śląskiej koło Świdnicy. Teraz historię wyjątkowego artysty z Dolnego Śląska opisał znany amerykański portal The...
Ogólnopolska premiera musicalu ?Król swingu? w Hali Stulecia została nagrodzona przez widzów kilkuminutowymi owacjami na stojąco.
Czy można po latach lenistwa, byle jakiego jedzenia i braku poszanowania dla własnego organizmu po prostu wstać z kanapy i w trzy miesiące dojść do formy, która pozwoli ukończyć półmaraton? Bez kontuzji, zawału i w przyzwoitym czasie? Podjąłem to...
Jedzenie na dowóz stało się bardzo popularną formą funkcjonowania gastronomii w naszym kraju. Co najchętniej zamawiają Polacy? W jakie dni robią to najczęściej? O jakich godzinach i co nimi kieruje? Portal pyszne.pl przygotował raport na podstawie...
Rząd myśli o wprowadzeniu karty rowerowej, sprawdź czy znasz przepisy ruchu drogowego
Od 1 kwietnia trwa szósta odsłona festiwalu Restaurant Week. Zasady są proste: chodzimy po lokalach, zamawiamy specjalne konkursowe menu (za 39 zł) i je oceniamy. Możemy też fotografując zamówione dania wziąć udział w konkursie Moico X Restaurant...
Filip Springer w swojej najnowszej książce opisuje po raz kolejny Polską przestrzeń publiczną. Tym razem w trochę bardziej pozytywnym świetle. Wymienia dobre przykłady, ale też kilka straconych szans na coś wielkiego co mogło wydarzyć w polskiej...
Copyright © Wyborcza sp. z o.o.