Restaurant Week 2015 Wrocław. Mlekiem i Miodem, Wrocławska 31 w Kiełczowie
Przystawka: Boczniak ostrygowaty smażony na maśle, serwowany na brunoise z pomidorów malinowych konfitowanych w rozmarynie podany z kwaśną śmietaną, pastą z białych trufli oraz pieczoną czarnuszką.
Danie główne: Filet z perliczki dolnośląskiej robiony metoda sous vide serwowany z puszystym puree z pieczonego pasternaka podany z jarmużem oraz domową marmoladą z żurawiny.
Deser: Mus z gorzkiej czekolady aromatyzowanej wermutem podany z masłem z pieczonych kasztanów oraz gruszkami z Maciejowego sadu i słonym karmelem.
Menu wegetariańskie:
Przystawka: Boczniak ostrygowaty smażony na maśle, serwowany na brunoise z pomidorów malinowych konfitowanych w rozmarynie podany z kwaśną śmietaną, pastą z białych trufli oraz pieczoną czarnuszką.
Danie główne: Domowe kluseczki gnocchi z pieczonego buraka serwowane z regionalną roladą z sera koziego oraz karmelizowanymi orzechami laskowymi i liśćmi rukoli
Deser: Mus z gorzkiej czekolady aromatyzowanej wermutem podany z masłem z pieczonych kasztanów oraz gruszkami z Maciejowego sadu i słonym karmelem.
Dla studentów, ale nie tylko. Smaczne knajpy na każdą kieszeń [TOP 10]
Wszystkie komentarze