Umami Dumpling & Pasta Bar
W karcie Umami widać zarówno wpływy azjatyckie, włoskie, jak i polskie. Już w sekcji przystawek znajdziemy bardzo dobre chińskie pierożki wonton z wołowiną, pak choi, dymką, grzybami shitake i sosem teriyaki. Kosztują 23 złote i chociaż mają być przystawką, wiele osób się nimi naje.
Karta dań ma też swój osobny pierogowy rozdział. Wszystkie są lepione na miejscu, nie ma tutaj drogi na skróty. Miłośnikom ostrych smaków polecamy pierożki z chorizo, nadziane dodatkowo wędzoną papryką jalapeno, marynowanymi pomidorami i ricottą. Kosztują 27 złotych, ale są warte swojej ceny. Z kolei z myślą o wegetarianach powstały pierogi ratatouille z bakłażanem, cukinią, papryką, pomidorami i serem pecorino (24 zł).
A jeśli lubicie słodsze smaki, możecie zamówić pierożki z twarożkiem waniliowym i nutellą (19 zł) lub pierożki z truskawkami, dodatkowo wypełnione borówkami, migdałami i ciasteczkami oreo (19 zł). Ostrzegamy, będzie naprawdę słodko!
Umami Dumpling & Pasta Bar
Rynek 60
Wszystkie komentarze