mat. prasowe
Specjały Nadodrza
Czarne pyzy, gołąbki, pomarańczowo-lawendowa pascha, precel z pastą z niby ryby, Kaczka Nadodrzanka i wiele innych, oryginalnych potraw będzie można spróbować podczas Specjałów Nadodrza w cenie 10 zł za zestaw (specjał + napój).
Lokalna marka Specjały Nadodrza powstała w ramach współpracy na rzecz odtwarzania dawnych smaków Wrocławia. To, co 4 lata temu zaczęli seniorzy z Nadodrza, organizatorzy będą kontynuować wraz z nadodrzańskimi restauracjami i kawiarniami jako kulinarne święto tego osiedla.
Kuchnia nadodrzańska to mieszanka różnych smaków i aromatów. Powstała pod wpływem wielu kultur i tradycji przywiezionych do Wrocławia z różnych regionów Polski i świata. Dlatego też zadanie postawione przed nadodrzańskimi szefami kuchni nie jest łatwe. Potrawy, które przygotowali specjalnie na Specjały Nadodrza, mają oddawać charakter tego osiedla i łączyć tradycyjną polską kuchnię z nowoczesnym akcentem.
Zbierz i Smakuj Nadodrze
Organizatorzy zachęcają do udziału w akcji "Zbierz i Smakuj Nadodrze"! W każdym miejscu, w którym spróbuje się Specjału Nadodrza otrzyma się specjalną pieczątkę. Jeśli zbierze się minimum 6 pieczątek, wypełni się pole z danymi kontaktowymi i zostawi mapkę w ostatnim odwiedzonym miejscu, będzie można wziąć udział w losowaniu nagród. Nagrodą główną jest Nadodrzański Bon Smakosza o wartości 360 zł. Przez 3 miesiące za tę kwotę będzie można stołować się we wszystkich lokalach biorących udział w wydarzeniu.
Do wygrania także warsztaty kulinarne: "Krój jak szef kuchni" organizowane przez Pracownię Food Think Tank i komplet nadodrzańskich gadżetów. Losowanie nagród odbędzie się 27.06.17 o godzinie 12.00. Transmisję z losowania będzie można zobaczyć na Facebooku Łokietka 5 - Infopunkt Nadodrze.
Wszystkie komentarze