Liberta 7, pl. Wolności 7
Przystawka: Mozzarella Liberta - smażona w głębokiej fryturze świeża mozzarella, nadziewana szynką parmeńską w towarzystwie pomidorków koktajlowych i rukoli.
Danie główne: Tagliatelle ai gamberetti - domowy,ręcznie wyrabiany czarny makaron z dodatkiem atramentu z ośmiornicy i krewetkami.
Deser: Caffé semifreddo - deser lodowy o półtwardej konsystencji, zawierający w swym składzie słodką śmietankę aromatyzowaną doskonałym oryginalnym włoskim espresso.
lub
Przystawka: Instalata bacon croccante - mix świeżych kruchych sałat w towarzystwie grillowanego bekonu, pomidorków i cebuli, podawany w miseczce z ciasta.
Danie główne: Pizza Margherita z dowolnie wybranym dodatkiem.
Deser: Bonet - klasyczny piemoncki deser, czyli czekoladowe ciastko serwowane na zimno, pieczone bez dodatku mąki, z migdałami i rumem.
Wszystkie komentarze