Historia obiektu, w którym mieści się Zamek Topacz Resort & Art SPA, sięga początków XIV wieku. Położony jest 20 minut jazdy autem od centrum Wrocławia, króluje tu połączenie zamkowego klimatu z nowoczesnym luksusem i komfortem. Jednym z elementów tej całości jest Restauracja Spichlerz interpretująca na nowo polskie smaki. Tutejszej kuchni szefuje Rafał Borys. Pracował m.in. w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux, odbywał staże nagrodzonych dwoma gwiazdkami "Michelin" Dinner by Heston Blumenthal oraz Villa Rothschild Kempinski.
Menu festiwalowe, zestaw A:
* Bisque, langustynka, fenkuł, mięta.
* Foie gras, gruszka, seler, herbata.
* Sandacz, mleczko kokosowe, curry, mule, sałata rzymska, rzodkiew, pak choi, ogórek.
* Polędwica wołowa, szponder, szczypiorek, szpinak, grzyby, por, potrójnie gotowane frytki.
* Mandarynka, sernik, piernik.
Menu festiwalowe, zestaw B:
* Ravioli, borowik, szpinak.
* Burak, kozi ser, jabłko, orzech, tapioka, pietruszka.
* Młody szpinak, kapary, szalotka, rzodkiew, ogórek, bazylia, avocado, trufla, halloumi.
* Risotto, wędzony seler, trufla, parmigiano reggiano.
* Mandarynka, sernik, piernik.
Główna 12, Ślęza. Www.zamektopacz.pl.
Wszystkie komentarze