Mat. browaru
Premiery w Kontynuacji
Browar Roch
Ten rodzinny browar zlokalizowany jest w Nowych Rochowicach w okolicy malowniczych Gór Kaczawskich. Mieści się w miejscu byłej fabryki wapna, zadebiutowali w 2015 roku. Zaprezentują m.in. "Pils Roch" (alk. 5 %), orzeźwiającą, aromatyczną, wytrawną klasykę, która wyszła spod ręki Małgorzaty Węgierskiej, nowej piwowarki w browarze. Po raz pierwszy częstować będą wypuszczoną w limitowanej edycji "Śliwką" (alk. 5,6 %), brunatnym, aromatycznym Stoutem, w którego smaku wybija się wędzona śliwka, a w aromacie kawa i czekolada. To piwo niezwykle gładkie, kremowe, z wyważoną goryczką.
Mat. browaru
Warsztat Piwowarski
Wrocławski browar ruszył we wrześniu 2015 roku. Pracują w oparciu o autorskie receptury Agnieszki Wołczaskiej-Prasolik, czyli Marusi znanej jako organizatorka Festiwalu Dobrego Piwa i Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich. Słyną z piw z dodatkiem m.in. trawy cytrynowej czy zielonego pieprzu. W Kontynuacji pojawi się ich "PI Chili" (alk. 5 %), tak zwany chilipeachweizen, czyli piwo niemieckie piwo pszeniczne z brzoskwiniami dodanymi w formie przecieru i suszonym chili, co daje razem rześką owocowość ze szczyptą pikanterii. Premierowo pojawi się "Pozycja 69" (alk. 5,1 %), chmielony na zimno Pils, zdobywca III miejsca w konkursie Kraft Roku 2017 w swojej kategorii.
Mat. Browaru wBrew
Browar wBrew
Ten browar kontraktowy z Wrocławia stworzony został przez trzech przyjaciół: Pawła, Jarka i Michała. Zaczęło się od tego pierwszego, który jako fan piwa i piwowar domowy zaraził pozostałych swoją pasją, szczególnie jej częścią dotyczącą piwa rzemieślniczego. On też jest głównym piwowarem, nadzoruje produkcję i jest autorem receptur. Na festiwalu zaprezentują "Mehr Kolsch" w stylu Kolsch (alk. 4,8 %,), świeżą, orzeźwiającą, lekką delikatnie owocową hybrydę lagera i Ale oraz - premierowo - "American Lag-Air" (alk. 4 %) mające cytrusowe, żywiczne i tropikalne aromaty i smak, zaznaczoną goryczkę i żytnią słodowość wytrawne piwo w stylu.
Wszystkie komentarze