W Kontynuacji rusza Jesienny Przegląd Dolnośląskich Browarów Rzemieślniczych. Przez tydzień będzie można degustować wyroby lokalnych browarów i piwowarów, łącznie to trzydzieści sześć piw, w tym dziewięć absolutnych premier. Z kranów poleje się też kilka trunków, które zdobywały medale i nagrody na polskich i międzynarodowych festiwalach piwnych.
Nie zabraknie znanych w świecie piwnym marek, jak Doctor Brew, Profesja, Roch, Browar 100 Mostów czy Widawa, ale wśród osiemnastu zaproszonych browarów będzie aż trzech debiutantów.
Z Kątów Wrocławskich przyjedzie Browar Caminus, będzie też nowy Browar Milicz, a Wrocław w gronie "świeżaków" reprezentować będzie Browar Wielka Wyspa.
Spoza Wrocławia przyjadą browary takie jak: oławski Probus, Świdnica, Kamienica, Miedzianka, Browarnia Sobótka Górka czy Hoppy Lab z Żarowa i Cztery Ściany z Trzebnicy.
Piwa o bardzo konkretnej goryczce zaprezentuje Browar Solipiwko, będą też Warsztat Piwowarski i Browar wBrew.
Czego się napijemy? M.in. piw z dodatkiem owsa, jeżyn, przypraw korzennych, skórki pomarańczy, kokosa, chilli, brzoskwini i leżakowanych w beczkach po bourbonie...
Jesienny Przegląd Dolnośląskich Browarów Rzemieślniczych w Kontynuacji potrwa do 12 grudnia.
Kontynuacja, ul. Ofiar Oświęcimskich 17.
Wszystkie komentarze