Fot. printscreen
Na smażony ser do Ceskiej
Ceska znajduje się przy ul. Świdnickiej.
- Wyróżnia nas tradycyjna czeska kuchnia i piwo z tanków przywożone prosto z Pilzna, niepasteryzowane, o krótkim terminie przydatności - mówi Agata Krystosik z Ceskiej. Pierwszy taki lokal powstał rok temu w Warszawie i cieszy się ogromną popularnością.
W menu oczywiście tradycyjna czeska kuchnia - w karcie znajdziemy się smażony ser, gulasz z knedlikami chlebowymi, marynowany ser hermelin, utopence, czyli serdelki w wyrazistej marynacie, i wiele innych specjałów, które znamy z knajpek zza naszej południowej granicy.
Fot. printscreen
- Mamy czeskiego szefa kuchni, który przeszkolił nasz zespół. Mrozimy tylko lody i frytki, cała reszta jest robiona na miejscu na bazie tradycyjnych receptur, z Czech ściągamy m.in. musztardę i ocet, bo ich nie da się po prostu niczym zastąpić - mówi Agata Krystosik.
"Porcje dań obiadowych są bardzo duże, jedzenie smaczne. Przekąski mogłyby być trochę większe. Piwo bardzo dobre, szczególnie tzw. Teraz ČESKA, podawane dwuwarstwowo" - ocenia Agnieszka na portalu TripAdvisor.
Wszystkie komentarze