Restauracja znajduje się w odnowionym budynku folwarcznym, na obrzeżach Wrocławia. Kuchnia jest otwarta, szefuje jej Łukasz Terlikowski.
''Menu zależy od podaży świeżych produktów od okolicznych dostawców. W sezonie letnim warto skusić się na delikatne i aromatyczne gazpacho z dojrzałych, pachnących słońcem pomidorów. Dużo satysfakcji dostarczy witlinek - nieczęsto spotykany na naszych stołach kuzyn dorsza. W Culinary Solutions ta ryba serwowana jest w towarzystwie grillowanej papryki oraz domowej focaccii, a także pieczonych ziemniaków i delikatnego pesto'' - piszą recenzenci Gault & Millau.
Średnie ceny: przystawka - 20 zł, danie główne - 43 zł, deser - 15 zł.
Adres: ul. Wrocławska 7, Bielany Wrocławskie
Dwie czapki dostała tylko jedna restauracja na Dolnym Śląsku - Uroczysko Siedmiu Stawów z Niemczy. Szef kuchni: Tomasz Połom, kuchnia: nowatorska/elegancka.
Wyróżnione jedną czapką Gault & Millau zostały też restauracje z regionu:
Red Baron ze Świdnicy
Szef kuchni: Michał Morawski, kuchnia: międzynarodowa/elegancka.
Gospoda Babinicz ze Szczawna-Zdrój
Szef kuchni: Wojciech Harapkiewicz, kuchnia: polska/swobodna.
Art Deco z Polanicy-Zdrój
Szef kuchni: Paweł Rumowski, kuchnia: międzynarodowa/elegancka
Villa Greta ze Świerzawy
Szef kuchni: Ewelina Rozpędowska, kuchnia: regionalna/rodzinna
Restauracja Pałac Jugowice z Jugowic
Szef kuchni: Sławomir Naleśnik, kuchnia: polska/elegancka
Pałac Pakoszów z Piechowic
Szef kuchni: Robert Szepielak, kuchnia: polska/elegancka
Wszystkie komentarze