Fot. Przemek Wierzchowski / Agencja Wyborcza.pl
Stolica karmi najlepiej
Najlepszą restauracją została warszawska Strefa. Dostaniemy w niej ceviche z dorady, foie gras z czekoladą, mango i malinami, stek tatarski z polędwicy wołowej i kociołek, w którym znajdziemy między innymi rydze, mleczko cielęce, ozory i chrzan. W karcie Strefy są też zupa rybna, polędwica jagnięca i z jelenia oraz pierogi z kaszanką na kurkach.
Trzy widelce przyznano łącznie trzynastu lokalom ze stolicy. Prócz Strefy są to Amber Room, Pod Gigantami, Le Victoria Brasserie Moderne, Jung & Lecker, Salto, Moonsfera, Kafe Zielony Niedźwiedź, Venti-tre mieszczącą się w hotelu Regent, Belvedere w Łazienkach Królewskich oraz Platter, w której szefuje Karol Okrasa. Na liście są też słynne restauracje U Fukiera i Atelier Amaro.
Wszystkie komentarze