Gastro Miasto
W weekend odbędzie się czwarte edycja Gastro Miasta (na zdjęciu) w Browarze Mieszczańskim. Dania przygotowują kucharze z restauracji i konceptów, są porcje duże i degustacyjne. Swoje specjały serwować będą Raj Pstrąga, Mo'jo Sandwiches, SeaFood Bar & Market, Curry Karma, Głodne Wilki, Dim Sum Garden, Plastrami, Mania Smaku, Modra Odra, Pici Pasta Wratislavia, Chingu - Korean BBQ, Wartburger, Pampooch, Wyłowione, zjemBAO, SeeSea, Taszka i Brodacze z Kebabem. Będą Browar wBrew, Rumbar, Krasnolód, cukiernia Petits Fours i Etno Café. W piątek zagra The Crackers, w kolejne dni Ola Turoń i Paulina Gołębiowska, zajęcia dla dzieci poprowadzi Alicja Janosz. W piatek impreza startuje o godz. 17, w sobotę i w niedzielę o 12.
Hubska 44. Wstęp wolny.
Specjały Nadodrza
Kulinarne święto Nadodrza to możliwość spróbowanie przekąsek, które przygotowali tamtejsi szefowie kuchni. W tym roku do akcji przyłączyły się Egg Café, Pizza Pany, Bistro Narożnik, Cafe Rozrusznik, Wilk Syty, Lodziarnia Roma, Ogień Pizza Rzemieślnicza, Cafe Le Miracle, Basen Beach Bar, Mamine Smaki, Green Bus Point, Zenka Cafe, Zjedz Burgera, Tacos Locos, Powoli, Cafe Równik, Wroclov Bar, Słodko!, Macondo, Food Think Tank, Znasz Ich Cafe, Nadodrze i Pomiędzy. W ich menu znajdą coś poszukiwacze egzotyki, jaki i fani tradycji: popcorn z kurczakiem, samosy, gofry z krewetką, karkówka z pieca, lemoniadowy sernik, tacosy, lane szare kluski ziemniaczane, chłodnik z avocado, zielone kopytka, sakiewka z wieprzem - to niektóre propozycje lokali. Cena za zestaw (specjał i napój): 10 zł.
Sobota, niedziela. Nadodrze. Wstęp wolny.
Smaczne święto
Wrocławski Bazar Smakoszy obchodzi 5. urodziny. Z tej okazji steki serwować będzie Michał Czekajło, szef kuchni Conceptu Stu Mostów, będzie też piwo z Browaru Stu Mostów, koncert Kasi Pakosy i warsztaty z malowania ceramicznych literek i liczb.
Niedziela godz. 10-15. Paczkowska 26. Wstęp wolny.
Wszystkie komentarze