Najlepsza na świecie?
Paweł Suwała specjalizuje się w daniach mięsnych, ale w książce proponuje również inne potrawy. Swoje pomysły kulinarne prócz niego zaprezentowali także Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski i Dariusz Wolszczak. Z kolei Julian Karewicz, na co dzień barman, dołożył do tego coś smacznego do picia. Twórczość w całość zebrał Piotr Szczęsny.
Pozycja okazała się hitem i powalczy o tytuł najlepszej książki kucharskiej na świecie w konkursie Gourmand World Cookbook Awards.
- Moimi mistrzami są wszyscy kucharze, z którymi pracowałem i którym wychodziło gotowanie. (...) Cały czas pracuję na sukces i uznanie (...). Cała esencja gotowania zawiera się w tym jednym momencie, gdy potrawa pojawia się na talerzu. Na te kilkanaście sekund pierwszego wrażenia i pierwszego smaku składają się lata pracy i doświadczenia - pisze Suwała.
Zapytany, jakie składniki wymieniłby w 20 sekund, odparł: czekolada, drożdże, świeże zioła, szalotka, suszone grzyby, natka pietruszki, oliwa extra virgin, oliwki. Tak powstał spis ulubionych składników Suwały.
A potrawy?
Wszystkie komentarze