Więcej
    Komentarze
    Polish Lody? Hipsterski badziew, niedaleko jest lepsza lodziarnia Roma.
    @rabin_zec Otóż to- Polish Lody to przeciętniak z dobrym marketingiem napędzanym głupotą stojących w kolejce. Najlepsza jest Roma!
    już oceniałe(a)ś
    27
    4
    @lydia_deetz 300m dalej koło parku przy ul. Na Szańcach są lody naturalne bez kolejki. Przy ul. Wrocławczyka (koło ronda Regana) jest Fabryka Lodów Naturalnych.
    już oceniałe(a)ś
    8
    1
    Te kolorki to rzeczywiście sama natura :) Oj głupi narodzie...
    już oceniałe(a)ś
    34
    5
    Wszyscy teraz piszą-bo moda-lody naturalne-a kolory aż po oczach biją w wielu przypadkach-typowo spożywcze barwniki, sztuczne posypki i modne pianki z Aldika jako naturalne składniki, które można sobie dodać na patyku albo w gałce:P No tak-to dlatego często lepiej wybrać kupno w Londynie za jedyne Ł200,- maszyny do lodów i robienie w domu lodów samemu ze śmietany, pełnego mleka, wanilii z Madagaskaru, jaj lub nie, owoców, orzechów, polewy ze zmiksowanych porzeczek albo jagód z własnej uprawy organic z cukrem trzcinowym z Mauritiusa etc. :) Smacznego:)
    @czemublokujecie_mikonto Idąc Twoim tropem całe mieszkanie miałbym zastawione sprzętami do produkcji wszystkiego. Do tego oczywiście każdy ma uprawę jagód organic i nie wiadomo co jeszcze. Uwielbiam takie argumenty.... Poza tym większość osób nie je lodów codziennie w ilościach hurtowych żeby kupować maszynkę za 1000 zł. Ja wole wyjść z domu chociażby na spacer i wtedy kupić sobie dobre lody. Z tym gadaniem, że sztuczne itd to też już nie przesadzajmy. Od czasu do czasu można zjeść i nic się nie stanie a faktycznie w wielu przypadkach te tzw. lody naturalne są bardzo dobre. Przegięcie niektórych osób w temacie zdrowej żywności też jest męczące, że ciężko czasem słuchać tego jęczenia...
    już oceniałe(a)ś
    6
    1
    phi. Nie ma lodów z Nowego Targu!
    @czemublokujecie_mikonto Dzisiaj są przyzwoite, może nie beznadziejne ale gorsze niż kiedyś. I też pytanie które bo lodziarni tam kilka, na rynku i na ul Sokoła robią Żarneccy, moim zdaniem kiedyś zdecydowanie lepsze robili. U Lubieńskich jadłem raz, nie przypadły mi do gustu. Lubię na Tadeusza Kościuszki zaraz obok rynku, bodajże Jarkiewicz to robi. Jeszcze lepsze były w cukierni na Tadeusza Kościuszki ale tam już chyba nie ma. Tam w okolicach rynku chyba 6-7 lodziarni jest i zaliczenie jednej to jeszcze mało do jednoznacznej opinii.
    już oceniałe(a)ś
    1
    1
    @wrauu No właśnie ! Gdzie są, kolejki do lodów u ŻARNECKICH są czasem dłuższe niż na Starowiślnej w Kraku. Żarneccy są najstarszą lodziarnią w NT, wszystkie inne to ich klony, czy pokłócona rodzina Lubieńscy.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    "Magazyn ten to serwis internetowy, kwartalnik wydawany na papierze i platformę content marketingową. Skierowany jest on na nowe trendy w internecie, biznes i lifestyle" ludzie kto to pisze ?!
    już oceniałe(a)ś
    15
    0
    Ci ludzie stojący w kolejkach są tacy zabawni :D
    @cab29 Zgadza się. Za komuny stałam za masłem, mięsem,śmietaną, mlekiem i wszystkim innym co nie było musztardą i octem. I nigdy więcej. Żadne jedzenie nie jest warte marnowania życia w kolejkach jeśli można się bez tego obejść.
    już oceniałe(a)ś
    6
    4
    znam tylko jedną lodziarnię w której są prawdziwe lody, z prawdziwych składników ale nie podam nazwy, powiem tylko że to małe okienko w centrum. Lody są robione w maszynach z dawnych czasów, bo lodów prawdziwych z normalnych składników bez chemicznych smaków i kolorów nie da się zrobić na miejscu w mikserze. Takie lody możemy sobie zrobić w domu.Powiem jeszcze że lody bez chemii wykonane wg tradycyjnej receptury, nie mają intensywnego koloru i nigdy w życiu nie mogą być wystawione na światło dzienne.Sprzedaje się z konserwatorów, które są przykryte pokrywkami stalowymi, lody są głęboko. To jest pierwsza rzecz aby rozróżnić, jeśli widzisz lody przez szybkę na wierzchu nie kupuj, jeśli lody są na słońcu ale się nie rozpuszczają, zapomnij a jeśli są intensywnego koloru to pomyśl co chcesz zjeść. W Warszawie nikt nie produkuje i nie sprzedaje prawdziwych lodów, bo to się nie opłaca i to jest naprawdę bardzo trudne o sanepidzie nie wspomnę (jajka,mleko).
    już oceniałe(a)ś
    8
    3
    W Krakowie tylko lody na Starowiślnej?? Tą ulicą jest mi na ogół nie po drodze, ale poszedłem tam raz specjalnie na te słynne lody. Były, delikatnie mówiąc, niespecjalne. Albo są przereklamowane, albo trafiłem na gorszy dzień - może to drugie... Jak dla mnie w Krakowie obecnie najlepsze lody są w Katane na Sławkowskiej i w Tiffany na Placu Szczepańskim. Mało to patriotyczne, bo jedne robi Włoch, a drugie Irańczyk, ale robią je pysznie.
    @pierrot Och, i jeszcze sycylijskie na Siennej (też w Krakowie). Ale te ze Starowiślnej zwykle trzymają wysoki poziom smaku :).
    już oceniałe(a)ś
    2
    1