Europa na widelcu - poznaj 16 kucharzy. Oto ich przepisy na popisowe dania

Marian Maciejewski, h
06.06.2015 10:23
Edward Jany

Edward Jany (Materiały Urzędu Miasta)

W tym roku motywem przewodnim festiwalu kulinarnego są dolnośląskie ryby, kawior oraz rzodkiewki. Prezentujemy sylwetki i niezwykłe historie kucharzy, którzy przygotują dla nas dania kuchni Starego Kontynentu

Wszystkie zdjęcia
  • Edward Jany - kuchnia hiszpańska (Galicja)
  • Piotr Kucharski - kuchnia gruzińska
  • Robert Poliński - kuchnia cypryjska (Nikozja)
  • Grzegorz Pomietło - kuchnia węgierska (Puszta)
  • Jacek Szkrawan - kuchnia szwajcarska (Gryzonia)
  • Sebastian Witkowski - kuchnia polska (Podlasie)
  • Tomasz Gotfryd - kuchnia grecka (Kreta)
  • Sylwia Korzeniewska - kuchnia szwedzka (Smalandia)
  • Zbigniew Koźlik - kuchnia włoska (Sardynia)
  • Ołena Marciniak - kuchnia ukraińska (Lwów)
  • Sławomir Podlewski - kuchnia brytyjska (Walia)
  • Henryk Pasternak - kuchnia francuska (Normandia)
  • Robert Grygiel - kuchnia czeska (Morawy)
  • Piotr Zieliński - kuchnia chorwacka (Kvarner i Zagorje)
  • Damian Jeleń - kuchnia belgijska
  • Łukasz Kolibabka - kuchnia niemiecka (Westfalia)